- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda im gleda u leđa, Superliga ima novog lidera

© Foto: Skrinšot/Arena SportNovi Pazar
Novi Pazar - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Fudbaleri Novog Pazara produžili su seriju pobeda u Superligi, a posle novog trijumfa nad Radničkim iz Kragujevca od 3:1 u gostima izbili su na čelo Superlige, ispred aktuelnog šampiona Crvene zvezde.
Do sedme uzastopne pobede puleni Vladimira Gaćinovića stigli su sa igračem više posle ranog isključenja štopera domaćih Ivanovića. Zapravo, on je skrivio penal koji je u vođstvo pretvorio Islamović u 16. minutu.
Iako brojčano nadmoćniji, Pazarci su se branili u većem delu prvog poluvremena. Domaćin je imao strašnu priliku preko Krajišnika da izjednači sredinom prvog dela, a do poravnanja su stigli takođe sa bele tačke u nadoknadi prvog dela.
U šesnaestercu Novog Pazara oboren je Krajišnik, a siguran egezekutor u nadoknadi prvog dela bio je iskusni Nemanja Tomić za 1:1.
Ipak, optimizam domaćeg tima trajao je kratko. Čim su izašli na teren u drugom poluvremenu gosti su zagospodarili terenom i vrlo brzo prelomili utakmicu.
Na 2:1 povisio je rezervista Stanojlović u 57. minutu, da bi koji trenutak kasnije tačku na konačan trijumf Novog Pazara stavio Bogdanovski, lepim udarcem sa distance.
Do kraja meča Novi Pazar se branio i vrebao šansu iz kontre, a domaćin u 79. minutu najpre dobio penal, a potom i ostao bez njega na intervenciju iz VAR sobe.
Posle deset odigranih kola u Superligi, Novi Pazar je lider na tabeli sa 21 bodom, ispred šampiona Crvene zvezde koja ima 20, ali i dve utakimice manje.
U sledećem 11. kolu Novi Pazar dočekuje upravo Crvenu zvezdu i to će biti pravi derbi jesenjeg dela sezone u Superligi.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala