- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nezapamćen prelazni rok – Grk je kupio 21 fudbalera i potrošio 168 miliona evra

© Foto : Tviter/VINTEvangelos Marinakis, vlasnik Notingem Foresta
Evangelos Marinakis, vlasnik Notingem Foresta - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Ljubitelji fudbala širom sveta bili su oduševljeni kada je ekipa Notingem Foresta izborila ulazak u Premijer ligu kroz baraž krajem prošle sezone. Nadali su se da će dvostruki evropski šampion doneti tračak romantike i nekih davno prošlih vremena, ali se to za sada nije desilo.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ne samo da su na „Siti graundu“ brzo shvatili kako sistem funkcioniše, nego su i maksimalno upotrebili sredstva koja su zaradili plasmanom u Premijer ligu – oko 120 miliona evra.
Iz želje da što duže ostanu među najboljima, čelnici Notingema predvođeni grčkim vlasnikom Evangelisom Marinakisom su tokom ovog leta doveli čak 23 fudbalera i potrošili gotovo 168 miliona evra.
Ima tu nekih koji su debelo plaćeni, pojedinaca koji su stigli za džabe ili na pozajmicu, kao i igrača koji treba da budu nosioci, pa i nekih koji su već prosleđeni u druge klubove.
Opet, deluje potpuno neverovatno da je jedan tim tokom letnjeg prelaznog roka doveo 21 fudbalera. To je potpuno nova ekipa, sakupljena sa različitih strana sveta, a koliko će im vremena biti potrebno da se uigraju i počnu da igraju kao tim ostaje da se vidi.
Jasno je da će trener Stiv Kuper imati težak zadatak da uigra potpuno promenjeni tim.
Za početak će mu biti teško da popamti imena svih letnjih pojačanja, a sigurno će i igrači imati dosta problema da se upoznaju. Biće problem i jezik, jer su pored igrača sa Ostrva u Notingem stizala pojačanja iz Nemačke, Francuske, Italije, Španije...
Engleski velikan uspeo je da proda samo dvojicu fudbalera i od njihovih transfera zaradio je sedam miliona evra. Neuporediva svota sa onom koja je potrošena na izgradnju novog igračkog kadra.
*O razlazu sa Dejanom Stankovićem u emisiji „Miljanov korner“ govorio je trener Nebojša Milošević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala