- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Peskov: Moskva spremna na razgovore s Kijevom - ali pod našim uslovima

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaCrveni trg u Moskvi
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Predmet razgovora Moskve i Kijeva može biti to, kako će se ispunjavati uslovi Rusije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu televiziji "Rusija 24".

Na pitanje da li Rusija ima o čemu da razgovara sa Vladimirom Zelenskim, Peskov je odgovorio: „Naravno, da ćemo razgovarati o tome kako će se ispunjavati naši uslovi“.

Peskov je istakao da će uslovi Moskve ostati isti.
Govoreći o odnosima Rusije i EU, podsetio je da se svaka konfrontacija završava deeskalacijom, kao što se krize završavaju za pregovaračkim stolom. Tako će biti i ovog puta. On smatra da dijalog treba graditi uzimajući u obzir i interese Rusije.

Isporuka oružja Kijevu

Portparol Kremlja je istakao da je veoma kompleksno pitanje zašto je Nemačka nakon odlaska kancelarke Angele Merkel sa te funkcije, a koja je imala veoma uzdržan stav, odlučila da isporučuje naoružanje Ukrajini.

„To je komplikovano pitanje, ali veoma aktuelno. Mislim da ne mogu na njega da odgovorim, trebalo bi da ga postavite predsedniku Vladimiru Putinu.“, dodao je Peskov komentarišući razloge trenutne nemačke pozicije prema Rusiji.

On je istakao da je užasno što Evropska unija podržava kijevski režim i što je nemačko naoružanje u rukama ekstremista koji pucaju u ruske vojnike.
Podvukao je da Rusija podržava međunarodnu harmoniju, ali da mora da nauči da Zapadu odgovori na njihovom jeziku, ali da mora da živi u unutrašnjoj harmoniji.
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Šolc: Neophodno je izbeći direktnu konfrontaciju Rusije i NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala