Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Neka Brnabićeva dođe na Kosovo da vidi šta je demokratija

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da premijerka Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo da vidi koliko je ono demokratsko, prenosi Koha.
Kurti je rekao da će Brnabićeva ući na Kosovo sa ličnom kartom Republike Srbije, prema postignutom dogovoru.

"Neka Brnabićeva uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da funkcionišemo kao demokratska država, koja je demokratskija i nezavisnija nego Srbija", rekao je Kurti.

On je potvrdio da će u ponedeljak u Bujanovcu i Preševu boraviti dva ministra iz njegovog kabineta, dodajući da i sam planira da ode jednog dana.

"Agenda naše Vlade već je predvidela posetu Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Vladini zvaničnici će otići u ponedeljak. Moj utisak je da je Beograd, kada su shvatili da će moji ministri ići tamo, tražio da ovde dođe Brnabić. Otići ću i ja u posetu dolini jednog dana, ali ta poseta neće biti reakcija na dolazak Brnabićeve", dodao je on.

Kurti je još jednom pozvao građane srpske nacionalnosti da preregistruju vozila na kosovske tablice do 31. oktobra.
Ponovio je da će tako uštedeti i do 5.000 eura neplaćanjem akciza i poreza, prenosi Kosovo onlajn.
"Što se tiče registarskih tablica, daćemo sve od sebe diplomatski i politički, pozivam sve građane i srpsku zajednicu da što pre preinače tablice jer imaju ova dva meseca da uštede do 5.000 evra ne plaćajući PDV, akcize i carinu. Što pre to urade, imaće veću korist. Reč je o nekoliko hiljada automobila jer čak i deo kosovskih Srba već ima RKS registarske tablice, kao što imaju i kosovske lične karte”, rekao je Kurti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala