- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“: „Simens“ ne može da remontuje turbine za „Severni tok“

© AFP 2023 / Michele TantussiRadnik pored turbo-motora u fabrici "Simens" u Nemačkoj
Radnik pored turbo-motora u fabrici Simens u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ saopštila je da nemačka kompanija „Simens enerdži“ učestvuje u remontu agregata „Severnog toka“, uočava neispravnosti, ali nema gde da izvrši radove.
„Kompanija 'Simens' učestvuje u remontu u skladu sa postojećim ugovorom, uočava neispravnosti, potpisuje akt o tome da je došlo do curenja ulja i spremna je da otkloni kvar. Samo nema gde da izvrši remont“, navodi se u saopštenju „Gasproma“ na Telegramu.
„Gasprom“ je 2. septembra saopštio da je tokom tehničkog remonta poslednjeg aktivnog agregata „Severnog toka“ primećeno curenje ulja zbog čega mora u potpunosti da obustavi rad gasovoda. Prema saopštenju „Simensa“, curenje ulja na motorima se može zaustaviti samo u specijalnom preduzeću za remont.
Ranije je šef „Gasproma“ Aleksej Miler saopštio da kompanija „Simens“ danas praktično nema nikakve mogućnosti da obezbedi redovan veliki remont gasnih agregata kompanije „Gasprom“.
Po rečima Milera, kompanija nema gde da obavlja takve radove. Zapadni protivnici su naštampali toliko sankcionih dokumenata da su upali u sopstvenu sankcionu zamku, naveo je on.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
RUSIJA
Protivnici Rusije upali u svoju sankcionu zamku: „Severni tok“ radi sa samo 20 odsto kapaciteta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala