Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Srbija je zastala samo na trenutak i to ne brine Pešića: „Ne moramo da pobedimo sa 20 poena razlike“

© Foto : FIBAVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije zabeležili su i drugu pobedu na Evrobasketu, iako su Česi ozbiljno zapretili u poslednjoj deonici. Svetislav Pešić istakao je da je zadovoljan igrom reprezenatcije i da mu nije važna pobeda od 20 poena razlike već konstantni napredak.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Imala je Srbija tokom najvećeg dela igre dovicfrenu prednost protiv Češke, a timska igra bila je na visini zadatka što posebno raduje Svetislava Pešića, selektora tima.
„Kao i na svakom drugom meču mi smo zadovoljni, nemamo nikakav problem sa pristupom. U drugoj četvrtini smo pokazali kako treba da igramo odbranu, a u trećoj četvrtini proradio je ponos Čeha i krenuli su da igraju jaku odbranu. Ali ono što kažem mom timu, za nas je bitno da iz meča u meč napredujemo i da timska hemija i taktika budu bolje jer je turnir jako dug. Možda nam je baš trebala ovakva utakmica“, istakao je Pešić.
Poslednjih deset minuta gotovo 15.000 ljudi u Pragu ponelo je Čehe koji su se razigrali i počeli da prete, ali Srbija nije dozvolila senzaciju i mirno je privela posao kraju.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Pešić ne želi da se obazire na komenatre prema kojima košarkaši Srbije ne igraju dobro čim ne pobede sa 20 razlike već naglašava da mu je razlika gotovo najmanje bitan faktor.
„Možda je ljudima u Srbiji bitno da dobijemo mečeve sa 20 i više razlike, ali to nama nije bitno. Nama je bitno da napredujemo, da isprobavamo neke taktičke stvari i da vidimo kako ćemo da napredujemo“, rekao je selektor.
Još jednu odličnu partiju odigrao je Vasilije Micić koji je ubacio 13 poena, ali upisao i četiri skoka uz šest majstorskih asistencija.
„Zaista smo sjajno otvorili meč, ali smo u trećoj četvrtini dali šansu njima da se vrate u meč. Danas smo imali sjajno iskustvo i sada se spremamo za naredni meč“, istakao je Micić.
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Podkast
Miljenović: Gudurić i Milutinov ključ za osvajanje medalje | Miljanov korner
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na Jokićev pogon lagano protiv Čeha
Bosna i Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Lekcija za Jusufa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala