- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stejt department: Simonjan glavni Putinov propagandista; Ambasada Rusije: Čista ljubomora

© RTGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Stejt department je 31. avgusta objavio materijal o glavnoj urednici medijske grupe „Rosija sevodnja“ i televizije RT Margariti Simonjan, u kojoj je naziva „jednim od glavnih lica propagande i dezinformacija predsednika Rusije Vladimira Putina. Ambasada Rusije u SAD je ovu objavu ocenila kao „ljubomoru zbog poverenja strane javnosti u ruske medije“.
„Obratili smo pažnju na informaciju objavljenu na sajtu Stejt departmenta u vezi s Margaritom Simonjan – rukovodiocem jednog od najpopularnijih ruskih medija u svetu 'Raša tudej'. Taj materijal je novi primer pomahnitalih pokušaja da se naši novinari ocrne zbog istinitog izveštavanja o međunarodnim događajima. Ono čime se bavi Stejt department je ispoljavanje ljubomore zbog simpatija i poverenja zapadne javnosti u rad ruskih medija“, naglašeno je u ruskoj diplomatskoj misiji.
Ambasada Rusije je pozvala autore izveštaja da „prikupe hrabrost i da slede postulate koje promoviše Zapad: o pluralizmu mišljenja i važnnosti njegovog izražavanja“, kao i da „prestane da se bavi propagandnim kampanjama koje a priori ne daju rezultate“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala