Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bizarni snimak koji je okupirao mreže u Srbiji i Rusiji: Reagovala ruska agencija – sve je montaža!

© SputnikU zgradi je smeštena MIA „Rosija sevodnja“ i njeni brendovi — „Sputnjik“, RIA „Novosti“, „R-Sport“, RIA „Rejting“, „InoSMI“, „Prajm“, RIA „Nekretnine“
U zgradi je smeštena MIA „Rosija sevodnja“ i njeni brendovi — „Sputnjik“, RIA „Novosti“, „R-Sport“, RIA „Rejting“, „InoSMI“, „Prajm“, RIA „Nekretnine“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Snimak reklame koja se navodno pojavila na zgradi sedišta kuće „MIA Rusija sevodnja“ u Moskvi, a koji su mnogi preneli po društvenim mrežama uz zlonamerne komentare je video-montaža, upozoravaju iz pres službe agencije „Rusija sevodnja“.
Na bizarnom snimku koji kruži društvenim mrežama, a koji su u duhu već uobičajenih laži rusofobne propagande preneli i pojedini srpski mediji, na ruskom i srpskom jeziku navodno se poručuje da će „šta god da se desi“ Srbiji pomoći da „od njih naprave pljeskavicu“, pri čemu nije jasno ko su to „oni“ niti ko će to pomoći Srbiji. Ovaj vulgarni i primitivni tekst propraćen je slikom čoveka sa noževima.
„Ako se pažljivo pogleda video, može se uočiti da pojedini blokovi u prethodnoj reklami ne gore jarko, za razliku od navodne reklame „srpskog šoua“ gde se sve vidi jarko i dobro. Ako se još zagledamo, znak na putu se pojavljuje i nestaje. I naravno, mi smo proverili nadzorne kamere gde na našoj fasadi nema ničeg sličnog, nego se vrti uobičajeni reklamni blok“, navode iz pres službe kompanije.
Nije prvi put da se antiruski mediji služe sličnim nameštaljkama i fejkovima, posebno od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Čitave mreže zapadnih botova i hakera rade na plasiranju laži o Rusiji, na šta uporno upozorava i rusko rukovodstvo. Pritom u maniru „optuži druge za ono što sam radiš“ ne prestaju da ruske medije prozivaju za propagandu i lažne informacije, tražeći u svemu „ruski trag“. Po svemu sudeći, i ovaj „uradak“ je stigao iz iste kuhinje.
Istovremeno, zapadni centri moći svojski su se potrudili da na svaki način spreče pristup zapadne javnosti ruskim medijima, pa su tako, valjda u duhu famozne slobode govora i medija, na Zapadu već mesecima blokirani sajtovi i Jutjub kanali ruskih državnih medija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala