- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pokušaj atentata na potpredsednicu Argentine – metak se zaglavio u cevi

© Foto : screenshot / YouTube / El País / screenshot / YouTube / El PaísPokušaj ubistva potpredsednice Argentine Kristine Fernandez de Kiršner
Pokušaj ubistva potpredsednice Argentine Kristine Fernandez de Kiršner - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Potpredsednica Argentine Kristina Fernandez de Kiršner za dlaku je izbegla atentat tako što se atentatoru metak zaglavio u cevi kada je pokušao da puca u nju.
Kristina Fernandes de Kiršner je pozdravljala pristalice okupljene ispred njene rezidencije kada je muškarac izašao iz gomile i uperio joj pištolj u lice.
Predsednik Argentine Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali da se metak zaglavio u cevi kada je atentator pritisnuo okidač.
Osumnjičenog je argentinska zvanična novinska agencija Telam identifikovala kao tridesetpetogodišnjeg brazilskog državljanina Fernanda Andresa Zabaka. Njega je privela argentinska federalna policija.
Pokušaj atentata se dogodio tokom mitinga njenih pristalica. Mitinzi se održavaju ispred njene kuće već nekoliko dana, kao odgovor na suđenje koje je u toku u kojem je optužena za navodnu korupciju.
Portparol policije izjavio je da je oružje nađeno nekoliko metara od mesta incidenta.
Ministar ekonomije Serhio Masa nazvao je incident „pokušajem atentata“.
„Kada mržnja i nasilje prevladaju nad debatom, društva su uništena i nastaju situacije poput ovih: pokušan je atentat“, naveo je Masa na Tviteru.
Kristina Fernandez de Kiršner je bila predsednica Argentine od 2007. do 2015. godine, pre nego što je preuzela dužnost potpredsednika 2019. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala