- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Incident u Londonu, demonstranti upali u parlament /foto/

© AP Photo / Frank AugsteinHapšenje pripadnika klimatskog pokreta „Pobuna protiv izumiranja“ ispred britanskog parlamenta.
Hapšenje pripadnika klimatskog pokreta „Pobuna protiv izumiranja“ ispred britanskog parlamenta. - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Londonska policija uhapsila je šest osoba nakon što su pripadnici klimatskog pokreta „Pobuna protiv izumiranja“ upali danas u salu za sednice Donjeg doma britanskog parlamenta i zalepili se super-lepkom za stolicu predsedavajućeg, saopštila je ta grupa na svom Tviter nalogu.
Četvoro demonstranata koji su bili u Domu su odvezani i uhapšeni, dok stolica predsedavajućeg nije oštećena, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.
Dvojica preostalih, jedan koji se popeo na skele ispred parlamenta i drugi koji se zalepio za trotoar unutar skupštinskih prostorija takođe su uhapšeni.
Pre toga, klimatska grupa je objavila fotografiju petoro ljudi koji u sali drže transparente sa natpisima „Neka narod odluči“ i „Građanska skupština – sad“.
Grupa je takođe okačila veliki transparent sa istim porukama na skele koje su zbog radova postavljene oko zgrade parlamenta, a demonstranti su se zaključali katancima na kapiji ispred zdanja.
Britanski parlament jedno vreme nije zasedao.
Pojedini delovi parlamenta obično su otvoreni za javnost, ali je pristup salama za zasedanje zabranjen.
Grupa „Pobuna protiv izumiranja“, uglavnom protestuje zbog klimatskih promena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala