Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Poljska šokirala domaćina – bivši košarkaš Zenita utišao Prag

© Foto: FIBAMateuš Ponitka, Poljska
Mateuš Ponitka, Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Poljske zabeležila je ubedljiv startni trijumf na Evrobasketu protiv selekcije Češke u Pragu – 99:84 (29:18, 17:28, 23:17, 30:21). Za iznenađenje u grupi u kojoj se nalazi i naša reprezentacija pobrinuo se sjajni Mateuš Ponitka.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Obe ekipe dobile su po jednu četvrtinu pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom – 46:46. I u tom prvom delu junak ovog meča Ponitka je prednjačio sjajnim potezima i koševima, videlo se da je raspoložen.
Motivisana Poljska je u nastavku dobila treću četvrtinu sa 23:17 i utabala sebi put ka premijernoj pobedi na Evrobasketu u grupi u kojoj se nalazi i naša reprezentacija.
Češka, koja je imala veliku podršku sa tribina na ovom meču, uspela je sredinom poslednje deonice da se približi na krilima Jana Veselog na četiri poena minusa (78:82), ali ne i da potpuno preokrene rezultat.
Sjajni Mateuš Ponitka, doskorašnji košarkaš ruskog Zenita, je trojkom na oko dva minuta pre kraja za 90:81 prelomio meč u korist Poljaka i najavio veliko iznenađenje.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je već spomenuti Ponitka sa 26 poena, Sloter je ubacio 23, Balcerovski 14, a Sokolovski 12 koševa.
U poraženom taboru najbolji je bio Jan Veseli sa 17 poena, Bohačik je ubacio 13, a Auda 10 koševa.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala