- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik predložio da Šmit bude proglašen personom non grata

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva predložio da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH.
Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes. On je na konferenciji za medije nakon sednice Predsedništva ponovio da Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika. i dodao da su druga dva člana Predsedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, na današnjoj sednici odbili četiri njegova predloga za dnevni red, čime je, kako je istakao, smisao Predsedništva doveden u pitanje.
„Mržnja druga dva člana Predsedništva prema Republici Srpskoj je očigledna“, naveo je Dodik i ponovo zatražio smenu bošnjačkog člana Džaferovića, koji se, kako je rekao, tendenciozno ponaša pokušavajući u kontinuitetu da pribavi sebi ovlašćenja na koja nema pravo.
„Mislim da je BiH u dubokoj krizi koju neće rešiti izbori“, rekao je i dodao da druga dva člana Predsedništva opstruišu projekte važne za Srpsku, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala