- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Argentinski predsednik traži brzu istragu povodom pokušaja ubistva potpredsednice Kristine Kiršner

© AFP 2023 / Wenderson AraujoPredsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner
Predsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Policija je ranije privela atentatora, tridesetpetogodišnjeg brazilskog državljanina Fernanda Andresa Zabaka. Kako javljaju argentinski mediji, on je uperio pištolj u potpredsednicu Argentine Kristinu Fernandez de Kiršner ali metak se zaglavio u cevi, a potpredsednica nije povređena.
Argentinski predsednik Alberto Fernandez zatražio je od suda zemlje da što pre ispita napad na potpredsednicu Kristinu Kiršner.
„Razgovarao sam sa sudijom koja istražuje incident. Zamolio sam je da što pre otkrije činjenice i odgovornost (za incident)“, rekao je Fernandez u obraćanju naciji i dodao da se bezbednost počinioca koji je priveden mora obezbediti.
Savezni tužilac je 22. avgusta zatražio da Kiršnerova, bivša predsednica, na funkciji od 2007. do 2015. godine, bude osuđena na 12 godina zatvora i da joj se zabrani da obavlja javne funkcije na neodređeno vreme zbog optužbi za korupciju.
Građani su se od tada okupljali i protestovali ispred njene kuće kako bi joj izrazili podršku. Upravo tu je zabako i pokušao atentat.
Kiršnerova je optužena za zloupotrebu ovlašćenja u upravljanju javnim fondovima tokom svog predsedničkog mandata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala