Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mediji: Ketrin Ešton uskoro bi mogla da se priključi Lajčakovom timu za dijalog

© AFP 2023 / GIUSEPPE ARESUKetrin Ešton
Ketrin Ešton - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Nekadašnja visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton mogla bi uskoro da bude priključena diplomatskom timu Miroslava Lajčaka u procesu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.
Prema nezvaničnim saznanjima iz diplomatskih krugova, ova uticajna britanska političarka bi pre svega imala ulogu u nastupajućim razgovorima na temu formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, što je obaveza Prištine iz Briselskog sporazuma, na koji je u ime EU potpis stavila upravo Ketrin Ešton aprila 2013. godine, saznaje Kosovo onlajn.
Ketrin Ešton je, po ovim informacijama, kontaktirana iz kabineta specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, a prema onome što se prethodnih dana moglo čuti i od pojedinih političara u Prištini, ona je već imala razgovor sa potpredsednikom kosovske vlade Besnikom Bisljimijem.
Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri rekao je pre dva dana prištinskim medijima da je Bisljimi otišao u London da pita bivšu visoku predstavnicu Evropske unije Ketrin Ešton „šta znači dijalog o normalizaciji“.
„Ne razumem zašto bi kosovski pregovarač trebalo da ide u London da razgovara sa bivšim predstavnikom EU da bi razumeo šta znači dijalog o normalizaciji“, rekao je Haziri na Kanalu 10.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala