- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Moskva strahuje od provokacija Kijeva tokom posete misije IAEA

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Moskva strahuje od provokacija ukrajinskih snaga tokom posete misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), ali je zainteresovana da eksperti stignu u Zaporošku nuklearku, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Strahujemo od provokacija ukrajinskih snaga, uzimajući u obzir da bez prekida traju varvarske provokacije. Mi to vidimo. Preduzimaju se pokušaji da se destabilizuje situacija. Ali, kao i do sada, očekujemo misiju i spremni smo da sarađujemo. Zainteresovani smo da misija stigne u elektranu“, rekao je Peskov na redovnom brifingu za novinare.

Podsetimo, delegacija od 14 eksperata IAEA na čijem je čelu generalni sekretar IAEA Rafael Grosi krenula je jutros iz Zaporožja ka Energodaru i nuklearki.
Kako navode predstavnici lokalne administracije, oni se trenutno nalaze na kontrolnom punktu u Novoaleksandrovki i kretanje kolone je obustavljeno.
U nameri da spreče dolazak eksperata, ukrajinska strana od jutros intenzivno gađa Energodar, organizuje provokacije na trasi kojom ide misija IAEA, a pokušali su i da zauzmu nuklearku ali je ruska vojska sprečila desant.
Mere bezbednosti u nuklearki podignute su na najviši nivo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala