- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savić ljut posle debakla: Pomračenje i zbogom pameti, tako se ne predstavlja srpski vaterpolo!

© Sputnik / Aleksandar MilačićDejan Savić, selektor reprezentacije Srbije u vaterpolu
Dejan Savić, selektor reprezentacije Srbije u vaterpolu - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije doživeli su debakl u Splitu na Evropskom prvenstvu u dvoboju sa velikim rivalom Mađarskom u grupnoj fazi (16:7), a selektor Dejan Savić bio je ljut i razočaran zbog rezultat i odnosa pojedinaca prema kapici s državnim grbom. Reči koje je iskusni strateg upotrebio bile su pomračenje i zbogom pameti!
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Žestok udarac doživela je podmlađena reprezentacija Srbije u Hrvatskoj na Evropskom prvenstvu. Teško da je bilo ko očekivao da Delfini mogu da dožive poraz od čak devet golova razlike, što je svakako neverovatno i nedopustivo.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Zato i ne čudi što je selektor Dejan Savić, čovek koji je osvojio sve što se osvojiti može u vaterpolu i to po nekoliko puta sa Srbijom, bio ljut na svoje učenike.
Nije želeo čak ni da mu novinari postavljaju pitanja, već je sam počeo da priča. Od muke valjda...
„Ne morate ništa da me pitate, vrlo prosto, jednostavno, ludo i nezaboravno. Totalno pomračenje svega, što se kaže zbogom pameti", vruće glave, ali iskreno iz dna duše je poručio Savić.
U vaterpolo klasiku očekivala se rezultatska neizvesnost, ali je ona vladala samo u uvodnoj četvrtini koju su Delfini izgubili 3:2, posle toga je u bazenu postojala samo jedna reprezentacija. Saviću smeta i odnos pojedinih reprezentativaca prema državnog grbu, jer, kako je istakao, pojedini reprezentativci nisu ni došli na EP u Split, sudeći prema zalaganju i učinku u bazenu.
„Šta se dogodilo? Mislim da je mađarski tim imao savršenu taktiku što smo mi i očekivali, ali jednom agresivnošću nismo znali i nismo imali odgovor na to njihovo delovanje u igri bez centra. Neću da pričam o promašajima, to je glup alibi i izgovor. Jednostavno, Mađari su bili na izuzetnom nivou i jednostavno nismo imali odgovore. Ono što sigurno treba da se vidi da ovako ne može da se predstavlja srpski vaterpolo, zajedno sa mnom normalno. A sa druge strane, definitivno smatram da trojica-četvorica igrača nisu ni došli u Split“, zaključio je rezignirani Dejan Savić.
Naredni meč Srbija igra u petak od 12 časova i to je poslednji meč u grupnoj fazi, a rival je selekcija Slovenije.
Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Podkast
Miloš Šaranović: Umalo da me uhapse zbog sličica na dan rođenja mog prvenca
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Mađarska potopila Srbiju
Odbojka, Srbija i Tunis - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Srbija silna, iako je bilo problema – još jedna maksimalna pobeda!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala