- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora: Predlog da sastanak nekadašnje pobjedničke koalicije bude javan

© Sputnik / Boban NovovićZdravko Krivokapić i Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore
Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Poslanik i predsjednik DEMOSA Miodrag Lekić predlaže da 2. septembra sastanak predstavnika stranaka koalicije koja je pobjedila na prethodnim parlamentarnim izborima bude javan.
Kako je rekao, to je “zbog posebnog značaja sjednice političkih subjekata kojima su građani rekordnom izlaznošću na izborima 30. avgusta 2020. dali povjerenje za ozbiljno, kompetentno i reformsko vođenje države”.
Na inicijativu predsjednika Srpske nove demokratije Andrije Mandića za sjutra je zakazan sastanak partija koje su pobjednice parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020 godine.
Svi predstavnici partija koje su bile dio pobjedničke koalicije na poslednjim parlamentarnim izborima potvrdili su da će doći na sastanak, koji će biti održan prije sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će se glasati o smjeni predsjendice parlamenta Danijel Đurović. Po mnogima ovo je poslednje šansa za dogovor nekada koalicionih partnera.
“Na to nas obavezuje respekt prema građanima kao i preuzimanje javne odgovornosti svakog učesnika za ishod sastanka. Naime, sastanak treba da javno i definitivno pokaže da li izabrana parlamentarna većina, nakon mnogih neodgovornih eksperimenata, između ostalog sa dvije neuspješne vlade, može da uradi ono što je trebalo na početku”, istakao je on.
To je, naglašava, da ozbiljnim dogovorom, duhom saradnje i konsenzusa, kompetentnim i reformskim vođenjem državnih poslova realizuje izbornu volju građana i afirmiše novu sliku politike čiji je jedini cilj opšte dobro građana.
“Ili karnevalom provincijskog nadgornjavnja i manipulacija, politikom rvanja u blatu preuzeti odgovornost za negativan ishod. U drugom slučaju treba objaviti definitvan kraj izabrane parlamentarne većine kao novi, ovoga puta i finalni poklon DPS-u i njihovim saradnicima koji su zajedno odgovorni za stvoreni sistem propale ekonomije, endemske korupcije, kontrolisanih pravosudnih institucija i ukupne kriminalizacije crnogorskog društva”, zaključio je Lekić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala