Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Laž je da organizujem izručenje Naumova Moskvi

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže dase kampanja laži i napada na njega pojačava kako se bliži formiranje vlade.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Agenturna mreža radi svoj posao i kao i svakog dana, mesecima unazad, potrudila se da plasira novu laž. Tako je objavljeno da ja organizujem izručenje Rusiji uhapšenog ukrajinskog državljanina bivšeg šefa ukrajinske obaveštajne službe Andrija Naumova. Ova glupa laž je deo borbe da se izvrši moja eliminacija iz Vlade Srbije, ali i pokušaj da se kriminalizuje svako ko se zalaže za neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji i očuvanje politike vojne neutralnosti", naveo je Vulin.
Kako je objasnio, da bi Naumov bio izručen Rusiji najpre mora da se vodi postupak protiv njega u Rusiji, a Rusija bi morala da od nas zatraži njegovo izručenje.
"Ne znam da li se protiv Naumova vodi postupak u Rusiji, ali znam da Rusija nije zatražila njegovo izručenje. Kao što znam i da od momenta kada je Naumov uhapšen, saslušan i predat tužilaštvu, policija sa njim nema baš nikakve veze. Naumov je sada u nadležnosti pravosuđa i MUP nad njim nema nikakvu nadležnost", kaže ministar.
Dodaje da o izručenju bilo koga bilo kome odluku donosi Ministarstvo pravde, a posebno ministar na čelu policije nema ni najmanju mogućnost da izruči ili ne izruči bilo koga i bilo kome. "Podsetiću da je gospodinu Naumovu ponuđena konzularna pomoć Ambasade Ukrajine, čiji je državljanin, ali da je Naumov tu pomoć iz njemu poznatih razloga odbio", kazao je ministar.
Kako je naveo, Naumov je u pritvoru u Nišu u svojstvu osumnjičenog za pranje novca, on odbija kontakt sa svojom ambasadom, a niko, ni Ukrajina ni Rusija nije od nas zatražila njegovo izručenje, te MUP nema ni najmanju mogućnost da odlučuje o njemu ili njegovom izručenju.
"Od ove glupe laži gluplji su samo oni koji su je smislili i još gluplji su oni koji je bez ijednog pitanja prenose kao istinu", izjavio je ministar komentarišući najnovije navode pojedinih medija da je tokom posete Moskvi razgovarao sa sekretarom za nacionalnu bezbednost Rusije Patruševim o mogućnosti da ukrajinski obaveštajac Andrij Naumov bude izručen Moskvi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala