Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o dogovoru o tablicama: Ne vidim nikakvo rešenje /video/

© Sputnik / Gavro DešićAdministrativni prelaz Jarinje
Administrativni prelaz Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da trenutno ne vidi rešenje kada je reč o postizanju dogovora Beograda i Prištine o registarskim oznakama. Rekao jeekao da će Priština svakako od 1. septembra nastaviti sa svojom kampanjom i pokušati da natera Srbe da promene tablice na svojim vozilima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je Žozep Borelj imao optimističnu izjavu da će pitanje tablica biti rešeno kao pitanje dokumenata.
"Evropski političari su od mene mnogo pametniji i ozbiljniji i ne moraju da budu mrgudi kao ja i da imaju optimističan scenario u glavi. Ne vidim u ovom trenutku nikakvo rešenje i 1. septembra oni će ići sa svojom kampanjom i pokušati da nateraju Srbe da promene tablice. Mislim da u tome neće imati velikog uspeha", istakao je Vučić na konferenciji sa kubanskim šefom diplomatije.
Kaže da je Aljbin Kurti u Briselu rekao da veruje da će imati velikog uspeha da Srbi zamene KM tablice.
"To je proces koji će da traje, mi smo svakako od 1. septembra suočeni s tim problemom, ne postoji mogućost da se pre 1. septembra to reši. Ali, ostaje nam da čekamo i vidimo. Imaćemo mnogo posrednika koji će dolaziti iz Evrope i sveta, ali u ovom trenutku ne vidim nikakvu mogućnost pomaka jer ne postoji želja kod Prišine da razgovara o racionalnim i kompromisnim rešenjima", rekao je Vučić.
Na kraju je ironično dodao da možda, ipak, Evropljani bolje znaju šta će se desiti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala