- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Sa srpskog tržišta povučen sok za bebe i malu decu zbog metalnih čestica

CC0 / Pixabay / Sok
Sok - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Uvoznik dijetetskih proizvoda „Merkata VT d.o.o.“ iz Novog Sada povukao je s tržišta proizvod „Hipp BIO sok od jabuke – 200 ml“ namenjen odojčadi i maloj deci, s rokom upotrebe do 31. oktobra 2023. uz obrazloženje proizvođača da određene serije proizvoda sadrže metalne čestice.
O povlačenju soka sa tržišta Srbije uvoznik je obavestio Ministarstvo zdravlja.
U našu zemlju je, inače, uvezeno 6.636 komada soka od jabuke spornog lota, a u maloprodaju je stiglo 5.257 komada, dok je u skladištu uvoznika još 1.379 komada.
Uvoznik je 27. avgusta na svom sajtu objavio obaveštenje za potrošače o opozivu proizvoda sa uputstvom da mogu da vrate sporni proizvod i da će im novac biti nadoknađen.
U međuvremenu je kod „Merkata VT d.o.o.“ izvršen vanredni inspekcijski nadzor i utvrđeno je da je poslao obaveštenje o preduzetim merama povlačenja sa tržišta Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i to putem pošte, preneo je Tanjug.

Šta su rekli u kompaniji koja proizvodi sok

HiPP obaveštava svoje kupce o povlačenju proizvoda HiPP 100% BIO Sok od jabuke, navedeno je u saopštenju te kompanije.
Kako se precizira, ova mera se odnosi samo na flašice HiPP BIO Sok od jabuke 200 ml sa rokom trajanja do 31.10.2023. i brojem proizvodne serije LA98967. Ove informacije možete naći na rubu poklopca. Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice HiPP BIO Soka od jabuke 200 ml.
Razlog za povlačenje proizvoda je prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije (LA 98967), koje su bile namenjene za tržište Republike Poljske, saopštio je HiPP.
„Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske. HiPP želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu“, navodi se u saopštenju, preneo je B92.
Međutim, u cilju odgovorne zaštite potrošača i kao preventivnu meru za dobrobiti mališana, HiPP je odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije, ističe se.
Kako se navodi, potrošači mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat a novac će biti vraćen sa ili bez računa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala