- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB objavila snimak: Ubistvo Darje Dugine pripremao još jedan ukrajinski diverzant /video/

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaFSB Rusije
FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Ubistvo novinarke i politikologa Darje Dugine pripremao je, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantske grupe, koji je napustio Rusiju dan pre ubistva, saopštio je Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Utvrđeno je da je ubistvo Darje Dugine u Moskvi pripremao, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Bogdan Petrovič Ciganjenko, rođen 1978. godine koji je stigao u Rusiju tranzitom preko Estonije 30. jula 2022. godine. Napustio je teritoriju Rusije dan pre nego što je Darja Dugina ubijena“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, Ciganjenko je obezbedio Nataliji Vovk lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko. Takođe je zajedno sa Vovk sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.
„Analizom snimaka sa kamera za video-nadzor dokumentovano je potvrđeno da je izvršilac zločina, državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine, lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala 'Tradicija'“, saopštila je pres-služba FSB Rusije.
Prošle nedelje izgoreo je automobil kojim je upravljala ruska novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema nezvaničnoj verziji, automobil je detonirala eksplozivna naprava postavljena na njemu.
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.
Aleksandar Dugin - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Dugin objasnio zašto je ubijena njegova ćerka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala