- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka nema, dvoje Srba igra na startu US Opena

© AP Photo / Charles KrupaUS Open
US Open - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Srpski teniser Filip Krajinović igraće ovog ponedeljka meč prvog kola US Opena, poslednjeg grend slem turnira sezone protiv Australijanca Aleksa de Minora, saopštili su organizatori.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ovaj duel je planiran kao drugi meč dana na terenu broj 7, a ne bi trebalo da počne pre 19.30 časova. Krajinović je 45. igrač na ATP listi, dok je De Minor 20. teniser sveta.
Srpski i australijski teniser odigrali su samo jedan međusobni duel u karijeri i to prošle godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je De Minor sa 0:6, 6:4, 6:4.
Nagradni fond US Opena iznosi više od 60 miliona dolara, a titulu u muškoj konkurenciji brani Rus Danil Medvedev, koji će se u prvom kolu sastati sa Amerikancem Stefanom Kozlovim.
Medvedev je prošle godine u finalu pobedio Novaka Đokovića u tri seta sa 6:4, 6:4, 6:4.
Podsetimo, najbolji srpski teniser je odustao od nastupa na US Openu, pošto nije bio u mogućnosti da uđe u zemlju zbog pravila federalne vlade o obaveznoj vakcinaciji onih koji nisu državljani SAD.
Na teren će večeras i najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja će se oko 23 sata u prvom kolu sastati sa Ruskinjom Elinom Avanesijan, koji je trenutno 138. teniserka sveta.
Ovaj duel je planiran kao četvrti meč dana na terenu broj 14.
I legendarna američka teniserka Serena Vilijams započinje učešće na grend slemu u Njujorku, a za rivalku na startu takmičenja će imati Crnogorku Danku Kovinić.
Titulu u ženskoj konkurenciji brani Britanka Ema Radukanu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
SPORT
Novak je u Srbiji dobio ono što Amerika ne može da kupi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala