- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Azov“* preti Margariti Simonjan

Glavna urednica RT Margarita Simonjan
Glavna urednica RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se izvrši istraga povodom pretnji koje je dobila glavna urednica RT i medijske grupe „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan i njena porodica od bataljona „Azov“*.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Predsednik Istražnog komiteta Rusije je naložio da se izvrši provera povodom pretnji koje je dobila glavna urednica RT. U medijima je objavljena informacija da je ukrajinski bataljon ‘Azov’* pretio glavnoj urednici RT Margariti Simonjan i njenoj porodici“, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Margarita Simonjan je nakon pretnji „Azova“* izjavila da sve što radi, radi pošteno.

„Sudeći po stilu pretnji, tamo se nalaze ili manijaci ili pijani tinejdžeri. Jedno, ne isključuje drugo. Kako bi trebalo da na njih reagujem? Živim svoj život i činim to, što smatram da je časno, potrebno i što bi trebalo da činim“, izjavila je Simonjanova.

Podsetimo, neonacisti koji su u aprilu uhapšeni u Moskvi priznali su da su planirali ubistvo novinara Vladimira Solovjova, Olge Skabejeve, Evgenija Popova, generalnog direktora MIA „Rusija sevodnja“ Dmitrija Kiseljova i glavne urednice RT i MIA „Rusija sevodnja“ Margarite Simonjan.
*teroristička organizacija zabranjena u Rusiji
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Simonjanova: Nije teško umreti za istinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala