Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Strani vojni atašei zahtevali da obiđu kasarne u Raški i Novom Pazaru – odbio sam

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, da je kao vrhovni komanda oružanih snaga Srbije odbio zahtev nekoliko stranih država da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški, uz obrazloženje da oni nemaju šta tamo da traže.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Pretpostavljam da je zbog sitaucije na KiM i to im je verovatno razlog i opravdanje. Kao vrhovni komandant oružaniih snaga odbio sam takvu mogućnost, a u skladu sa politikom neutralnosti Srbije i Ustavom i samostalnošću i nezavisnošću i suverenitetom, što i jesu karakteristike naše slobodarske politike", naveo je on.
Istakao je da tamo mogu da uđu predstavnici nadležnih državnih organa Srbije uz odobrenje vrhovnog komandanta i nikako drugačije.
"Tako da nisam bio voljan da im odobrim ulazak u naše garnizone i kasarne. U neko drugo vreme možda kada budemo organizovali neki slet ili zabavu, a ovako da ulaze i poveravaju šta ima u našim kasarnama nije to njihov posao i nemaju šta da traže tamo", poručio je Vučić.
Prethodno su „Novosti“ objavile, pozivajući se na izvore bliske Generalštabu, da je Vučić odbio zahtev nekoliko zapadnih država koje su nameravale da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala