- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Vlasti Zaporoške oblasti razradile plan evakuacije u slučaju havarije u nuklearki

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaZaporoška nuklearna elektrana
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Vlasti Zaporoške oblasti spremne su za svaki razvoj događaja po pitanju Zaporoške nuklearne elektrane, između ostalog, razrađen je plan evakuacije stanovništva, rekao je za Sputnjik šef administracije regiona Evgenij Balicki.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Trenutno Zaporoška nuklearna elektrana radi kao i obično. Nivo radijacije je u normalnim vrednostima. Ali, znajući za podmuklost, nepromišljenost i nemilosrdnost kijevskog režima prema ljudima koje u javnosti naziva svojim građanima, mi smo se, naravno, pripremili za svaki razvoj situacije i stoga smo razradili plan evakuacije stanovništva u slučaju da to bude neophodno“, rekao je Balicki.

Zaporošku nuklearnu elektranu od 18. jula praktično svakodnevno granatiraju ukrajinske snage, podseća šef oblasti. Udari se izvode sa teritorija koje su pod kontrolom Kijeva, sa desne obale Dnjepra iz mesta Marganec i Nikopolje.
„Oštećeni su pomoćni sistemi za podršku na elektrani, kao i komunalni objekti u Energodaru. Prilikom granatiranja teritorije termoelektrane poginula su dva civila“, saopštio je naš sagovornik.
Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinske snage nastavljaju sa provokacijama oko nuklearke u Zaporožju.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija Savetu bezbednosti UN podnela dokaze o ukrajinskom granatiranju Zaporoške nuklearke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala