- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešićev recept: Da uvek igramo odbranu kao prvih 20 minuta protiv Turske

© Foto : FIBASvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije uspeli su da savladaju Tursku u gostima sa 79:72 i tako održe šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo živim. Imao je Svetislav Pešić razloga za zadovoljstvo na svoj rođendan, a na konferenciji za medije je istakao da je zadovoljan odbranom, posebno u prvih 20 minuta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pešić je istakao da zna da njegovi igrači mogu pametno u napadu, ali da do sada nisu igrali odbranu tako dobro kao u prvom poluvremenu.
„Veoma važna utakmica za nas i veoma je važno kako smo igrali prvih 20 minuta. Oni su recept kako želimo da igramo na Evropskom prvenstvu. Izvrsna odbrana, najbolja do sada i veoma pametna igra u napadu. Ali, to nije iznenađenje za mene. Znam da imamo talenat u napadu. I moramo da ponovimo u narednim utakmicama odbranu iz prvih 20 minuta. Posle smo izgubili ritam zbog turskog tima, rizikovali su, igrali odbranu na ivici faula i zato smo izgbili kontrolu. Možda to i nije loše pred Evropsko prvenstv u smislu pripreme", rekao je Pešić.
Marko Jagodić Kuridža doprineo je na ovom meču sa sedam važnih poena.
„Imali smo savršeno prvo poluvreme, ali znali smo da je teško igrati na isti način. Imali su šansu, ali pokazali smo karakter, vrlo je važna utakmica za nas bila i jako smo srećni zbog pobede“, rekao je Kuridža.
Nikola Kalinić je istakao da je očekivao da će se protivnik vratiti u drugom poluvremenu.
„Sjajan turski tim, mnogo evroligaških i NBA igrača, znali smo da će se vratiti u drugom poluvremenu. OStali smo mirni i fokusirani. Imali smo veoma dve teške utakmice u par dana, moramo da napredujemo u nekim segmentima, ali spremni smo za Evropsko prvenstvo gde se nadam da ćemo proći grupu i kasnije stići do finala“, rekao je Kalinić.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Turska - Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
SPORT
Srbi jači od Turaka i sudija usred Istanbula!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala