- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: U prethodna 24 časa oboreno šest ukrajinskih dronova

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPripadnici desantne protivtenkovske baterije Oružanih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Pripadnici desantne protivtenkovske baterije Oružanih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
U napadu visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništene su privremene lokacije 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u selu Slavjansk u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov i dodao da je oboreno šest dronova i presretnuto 29 raketa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U napadu je ubijeno do 150 neonacista i uništeno 10 automobila i oklopnih vozila.
Tokom ofanzivnih dejstava savezničkih snaga na Donjeckom pravcu uništeno je 60 odsto pripadnika 204. bataljona 241. brigade teritorijalne odbrane u selu Artjomovsk. Komanda operativno-taktičke grupe „Liman“ povukla je jedinice brigade iz područja borbenih dejstava u Kijev radi snabdevanja, istakao je Konašenkov.
Visokopreciznim udarima na područje Slavjanska ubijeno je više od 100 pripadnika ukrajinskih snaga koji su bili na obuci u centru za obuku rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u gradu Zaporožju na teritoriji fabrike „Motor Sič“ pogodile proizvodne pogone u kojima su remontovani helikopteri ukrajinskih vazduhoplovnih snaga.
Osim toga, u prethodna 24 časa pogođena su tri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u DNR, kao i 42 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 139 okruga.
Kod Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti uništeno je skladište nafte iz kojeg su se snabdevale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.
Takođe je uništeno osam skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u DNR, Harkovskoj oblasti, Nikolajevskoj oblasti i Dnjepropetrovskoj oblasti.
Ruski PVO sistemi su tokom prethodnog dana oborili šest ukrajinskih bespilotnih letelica u Donjeckoj Narodnoj Republici, Harkovskoj oblasti i Hersonskoj oblasti.
Presretnuto je 28 raketa višecevnih bacača raketa „Oljha“ i „Himars“ u DNR, Hersonskoj oblasti, kod Antonovskog i Darevskog mosta, kao i iznad Kahovske hidroelektrane.
Osim toga oborena je jedna balistička raketa „Točka U“ u Hersonskoj oblasti.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je: 274 aviona, 148 helikoptera, 1.826 bespilotnih letelica, 370 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.400 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 822 višecevna bacača raketa, 3.349 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 5.095 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala