- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Proces multipolarnosti je nezaustavljiv

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Zapad pokušava da ide protiv objektivnih istorijskih procesa, koji mogu usporiti formiranje multipolarnosti, ali ih ne mogu zaustaviti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu televiziji "Zvezda"
„Nažalost, naši zapadni partneri, koji su sada potpuno prepustili uzde vlasti Sjedinjenim Državama, i Britanija im se priključila, pokušavaju da idu protiv objektivnih istorijskih procesa, koji mogu usporiti formiranje multipolarnosti, ali to neće ni na koji način zaustaviti“, rekao je on.
On je istakao da ogromna većina država smatra ili opravdanim stav Rusije prema višegodišnjim ignorisanjem svojih legitimnih bezbednosnih interesa od strane Zapada, ili zauzima neutralan stav prema Moskvi.
„SAD i Velika Britanija, praćene poslušnom Evropom, bez grižnje savesti pribegavaju metodama pritiska na nesvrstane i sve druge zemlje sveta da promene mišljenje o Rusiji", rekao je Lavrov.
"Lome ih na najgrublji način. Ne stide se čak ni javnih izjava da ako ih neko ne posluša, neće biti dobro po njih“, dodao je ruski ministar.
Kako je istakao, ne može se isključiti da Zapad može „udariti ispod pojasa”, kako bi primoralo zemlje-članice Pokreta nesvrstanih da podrže antiruske sankcije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala