- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemačka ministarka: Berlin spreman da pomaže Kijevu, ali sada nema dovoljnu količinu slobodnog oružja

© AFP 2023 / EMIL HELMSNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Nemačka namerava da pomaže Ukrajini koliko god bude potrebno, ali za sada ne može da isporučuje sve što Kijev želi, izjavila je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok u intervjuu za list „Bild am zontag“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Naravno, želela bih da se rat što pre završi, ali, nažalost, moramo poći od činjenice da će sledećeg leta Ukrajini i dalje biti potrebno novo teško naoružanje. Podržavamo Ukrajinu finansijski i vojno – koliko god to bude potrebno“.
Ona je dodala da shvata da Ukrajinci žele brže i veće isporuke.
„Ali naše zalihe nemaju velike količine trenutno potrebnih funkcionalnih, savremenih sistema spremnih za isporuku. Takođe smo obećali našim partnerima na Baltiku da ćemo štititi svaki ugao teritorije NATO-a“, dodala je ministarka.
Pripadnik nemačkih vojnih snaga na zadatku - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
RUSIJA
Nemamo oružje ni za sebe: Nemačka u problemu zbog slanja oružja Ukrajini
Agencija Rojters je u utorak saopštila da Nemačka planira da Ukrajini isporuči dodatno naoružanje u vrednosti od više od 500 miliona evra. Kako prenosi agencija, kancelar Olaf Šolc najavio je da Nemačka namerava da Ukrajini isporuči tri dodatna PVO sistema „IRIS T“, 10 oklopnih vozila za evakuaciju, 20 raketnih bacača, precizno navođenu municiju i odbrambene sisteme protiv bespilotnih letelica. Oružje će, kako navodi izvor, biti predato 2023. godine, a neke vrste tehnike možda i ranije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Novi nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
RUSIJA
Šolc: Ukrajini smo poslali čak i oružje koje još nema ni nemačka vojska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala