- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maksu slavlje, Luisu nova belgijska glavobolja

© AP Photo / Christian BrunaMaks Ferstapen po osvajanju Velike nagrade Austrije
Maks Ferstapen po osvajanju Velike nagrade Austrije - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Holanđanin Maks Ferstapen pobednik je trke za Veliku nagradu Belgije koja je vožena na čuvenoj stazi Spa Frankošap. Aktuelni šampion sveta kompletirao je dvostruki trijumf Red Bula, pošto je drugo mesto zauzeo njegov klupski kolega Serhio Perez.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Holanđaninu je posao bio olakšan jer je jedan od najvećih rivala Luis Hamilton odustao od trke posle sudara sa Fernandom Alonsom na samom startu.
Branilac titule je na ovoj stazi došao do devete pobede na 15 trka, a ukupno 29. u karijeri, posle starta sa 14. pozicije zbog promene pogonske jedinice.
Uprkos činjenici da je slavio čak četiri puta na ovoj stazi, Britancu je ovo bilo čak peto odustajanje na VN Belgije koja kao da je ukleta za njega.

„Idiot, zatvorio sam vrata posle mega starta i ovaj čovek se ponaša kao da ne zna da vozi“, rekao je besni Alonso koji je nastavio trku.

Mercedes je tako rano ispao iz trke i mogli su samo da gledaju dominaciju Red Bula osvedočenu u dvostrukom trijumfu njihovih vozača.
Iza Ferstapena i Pereza, treći je bio Karlos Sainc iz Ferarija, a četvrti Džordž Rasel iz Mercedesa.
Peti je bio Fernando Alonso koji je deveti put uzastopno ove sezone osvojio bodove, što mu je najveći uspeh još od 2014. kad je vozio za Ferari, a šesti Šarl Lekler iz Ferarija.
U generalnom plasmanu, vodeći Maks Ferstapen ima 284 bodova, Serhio Perez je drugi sa 191, Šarl Lekler ima 186, Karlos Sainc 171, Džordž Rasel 170 i Luis Hamilton 146 poena.
U svakom slučaju „najbrži“ cirkus se nastavlja. Mercedes je pokazao da je brz i kvalitetan, Ferari nagovestio da bi uz par korekcija mogao da bude dosta opasniji, a Red Bul je pokazao koliko je dominantan i da ih samo čudo može odvojiti od titule.
Sledeća trka vozi se za VN Holandije na čuvenoj stazi Zandvort naredne nedelje.
Pilotы prinimaюt učastie v gonke na 16-om эtape čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse Formula-1 VTB Gran-pri Rossii 2019 na trasse Soči Avtodrom - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Formula 1 na ulicama srpske prestonice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala