- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Braća zauvek“: U Moskvi organizovan skup podrške Srbiji i srpskom narodu /video, foto/

© Sputnik / Nikolina TeslaSkup podrške Srbiji u Moskvi
Skup podrške Srbiji u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
U Moskvi se održava skup podrške Srbiji koja je svakodnevno izložena neviđenom pritisku Zapada zbog prijateljskih odnosa sa ruskom državom, ali i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Simboličnu vožnju kroz centar prestonice Rusije organizovali su patriotska zajednica “Autokolona solidarnosti” i srpska dijaspora u Moskvi.
Kako kaže za Sputnjik Ljubov Simaganova, član patriotske zajednice “Autokolona solidarnosti sa Oružanim snagama Rusije” i organizator događaja, na ovom skupu podrške prisustvovalo je više od hiljadu ljudi, koji svim srcem vole bratsku Srbiju.

“Okupili smo se da podržimo braću Srbe u ovim teškim trenucima kada su svakodnevno podvrgnuti pritisku Zapada, ali ipak ne menjaju svoje mišljenje prema Rusiji. Oni trebaju da znaju da smo mi uz njih”, objašnjava sagovornica.

"Svoje ne napuštamo"

Veliki broj vozila prošao je kroz centar Moskve sa zastavama Rusije i Srbije uz intoniranje kako ruske, tako i srpske himne „Bože pravde“, kao i pesama „Tamo daleko“, „Veseli se srpski rode“ i „Vidovdan“.
Osim kroz centar ruske prestonice, automobili su prošli i pored ambasade Srbije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država.
„Želeli smo da SAD vide našu ogromnu podršku Srbiji“, naglašava sagovornica.
Na vozilima osim zastava mogla su se videti i druga obeležja-fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina, ministra odbrane Sergeja Šojgua, lidera Čečenije Ramzana Kadirova i poruke: „Braća zauvek“, „Svoje ne napuštamo“, "S nama je Bog", "Jedna boja, jedna vera, jedna krv", "Krim je Rusija! Kosovo je Srbija! i „Srbija je uz Putina“.

„Srbijo, hvala na svemu“

Prema rečima Simaganove, Srbi su jedini narod koji je svakodnevno izlazio na ulice širom zemlje i jasno i glasno podržavao Rusiju u vreme kada je ova zemlja dobijala osude zbog sprovođenja specijalne operacije na teritoriji Ukrajine.

“Vredno je imati na Zapadu takvog prijatelja koji nije pod uticajem informacionog rata. Srbi su ljudi koji su pri zdravoj pameti. Ova zemlja, za razliku od Evrope, niti zaboravlja niti prekrojava istoriju. Srbijo, hvala na svemu. Volimo vas”, naglašava sagovornica Sputnjika.

Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala