- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Borelj: EU će se uskoro suočiti sa ozbiljnim izazovima zbog antiruskih sankcija

© AP Photo / Virginia MayoŠef evropske diplomatije Žozep Borelj
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Evropska unija će se uskoro suočiti sa ozbiljnim izazovima u vezi sa antiruskim sankcijama zbog situacije u Ukrajini, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj u intervjuu za austrijski list „Kronen cajtung“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„To su restriktivne mere. Ograničavamo ekonomske mogućnosti Rusije. Sve dok ruska ekonomija zavisi od nafte i gasa, biće im potrebna naša tehnologija. Rusija je u nevolji. I, naravno, suočićemo se sa ozbiljnim izazovima u kratkom roku. Ne može se poreći da cene gasa rastu. Ali moramo biti spremni da platimo cenu slobode“, rekao je Borelj komentarišući primedbu novinara da je deo austrijskog stanovništva skeptičan prema sankcijama Rusiji.
Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.  - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
RUSIJA
Borelj: Evropljani moraju biti spremni da plate za podršku Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala