- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Austrijski kancelar traži od EU: Ograničite cene električne energije

© AP Photo / Lisa LeutnerAustrijski kancelar Karl Nehamer
Austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Austrijski kancelar Karl Nehamer pozvao je Evropsku uniju da donese jedinstvenu odluku o ograničenju cena električne energije, piše list Kurier.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Moramo, napokon, da zaustavimo ovo bezumlje, koje je zastupljeno na energetskim tržištima. To se može učiniti samo pomoću evropskog rešenja“, izjavio je Nehamer.
Austrijski kancelar je pozvao sve zemlje Evropske unije da ujedine snage sa ciljem da hitno zaustave ovu eksploziju cena.
Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
RUSIJA
Austrijski kancelar: Ruski gasni embargo je nemoguć, EU će sama sebi naneti štetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala