- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin „poker“ pred večiti derbi /video/

© Foto: FK Crvena zvezdaStefan Mitrović, Crvena zvezda
Stefan Mitrović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ubedljivo Javor sa 4:1 u okviru osmog kola Superlige i tako trijumfalno obeležili debi Miloša Milojevića na klupi srpskog šampiona. Naslednik Dejana Stankovića odlučio je da dobrano izmeni sastav i pruži šansu nekim rezervistima, ali je primarni cilj ostvaren.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zvezda je dobro i ofanzivno otvorila meč, a iz te dominacije stigao je i vodeći gol koji je postigao zaboravljni Ohi Umadžuanfu. Sjajno ga je proigrao Stefan Mitrović u 16. minutu, a reprezentativac Norveške doneo prednost lideru Superlige.
Uzvratio je Javor crveno-belima sredinom drugog dela. Gosti su izveli zanimljivu polukontru koju je udarcem glavom krunisao Marčić. Golman Zvezde Borjan je bio daleko od lopte i nije imao šanse da reaguje pa su gosti šokirali Marakanu u 30. minutu.
Tražila je Zvezda dugo u napadu ritam koji bi joj doneo drugi gol i pobedu, a otpor Javora počeo je da popušta ulaskom aleksandra Kataija umesto Ohija u 54. minutu. Bez klasičnog špica crveno-beli su uslei da stignu do pobede.
„Rekao sam igračima da je energija iz drugog poluvremena nešto što nam teba. Posle šoka protiv Makabija nije bilo vremena za očajavanje, to je odnos koji nam treba. Zadvoljan sam kako su momci reagovali, to je model kako teba da bude".
Miloš Milojević - Sputnik Srbija
Miloš Milojević
trener Zvezde
Prvo je mladi Stefan Mitrović na pas Gobeljića u 74. povisio na 2:1, El Fardu Ben je u 78. na dodavanje Ibrahima Mustafe povećao na 3:1, a tačku na trijumf crveno-belih stavio je Veljko Nikolić lepim udarcem sa oko 20 metara.
Gosti su meč završili sa igračem manje jer je drugi žuti karton u samom finišu dobio vezista Bubakari Dukure.
Novom pobedom Zvezda je zadržala stoprocentni učainak – šest pobeda na šest mečeva – i može mirno da se poseveti pripremama za večiti derbi koji je na programu u sredu u Humskoj.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala