- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pentagon: Kijev ne zna gde će na kraju završiti oružje koje šaljemo

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Ukrajine i NATO-a
Vojne vežbe Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Ukrajinski zvaničnici ne mogu tačno da znaju gde će na kraju završiti oružje koje toj zemlji šalju Sjedinjene Američke Države, izjavio je vršilac dužnosti generalnog inspektora Pentagona Šon O'Donel.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako je rekao za agenciju „Blumberg“, sistem za praćenje naoružanja treba da se proveri u okviru revizije, pošto ukrajinski zvaničnici vode evidenciju o američkoj vojnoj opremi pomoću „priznanica“, a to su sve „papirna dokumenta“.
Međutim, po rečima O'Donela, zvaničnici NATO-a su, izgleda, sigurni da se prilikom predaje oružja poštuje potreban nivo bezbednosti.
„Koliko sada možemo da procenimo, sve što treba da puca i eksplodira, sve to u potpunosti koriste Ukrajinci“, precizirao je američki zvaničnik.
Kako je dodao, njegova kancelarija planira da analizira sporazume SAD i članica NATO-a o razmeni obaveštajnih podataka, efikasnosti obučavanja ukrajinske vojske i mogućnosti preusmeravanja borbene opreme na crno tržište.
O' Donel je precizirao da je sa američkim predstavnicima sklopljeno najmanje 7.800 vojnih narudžbina, povezanih sa Ukrajinom, ukupne vrednosti od oko 2,2 milijarde dolara.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu ranije je saopštio da deo strane vojne pomoći koja stiže u Ukrajinu završava na Bliskom istoku, kao i na crnom tržištu.
Vojne vežbe Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
RUSIJA
Sputnjik razotkriva ukrajinsku šemu prodaje oružja na Bliskom istoku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala