- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Firmino eksplodirao, Liverpul dao devet komada i izjednačio rekord Premijer lige

© Peter ByrneLiverpul - Bornmut, Roberto Firmino
Liverpul - Bornmut, Roberto Firmino - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Liverpula zabeležili su najubedljiviju pobedu u novoj sezoni pošto su u četvrtom kolu demolirali Bornmut sa čak 9:0 na svom Enfildu. Mančester siti je posle velikog preokreta savladao Kristal Palas sa 4:2.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Morao je neko da plati za užasan start ekipe Jirgena Klopa u novoj sezoni, a sudbina je htela da to bude novajlija u Premijer ligi koji je ispraćen kući sa čak devet golova u mreži.
Neprijatno je bilo danas stajati u boksu namenjenom gostujućim navijačima na Enfildu gde su poniženi fanovi Bornmuta gdelali majstorije Roberta Firmina.
Dva gola i dve asistencije doneli su Brazilcu epitet igrača utakmice na kojoj je u drugom pluvremenu debitovao i mladi vezista srpskog porekla Stefan Bajčetić (17).
Mrežu Bornmuta redom su pogađali Luis Dijaz u 3. i 85, Eliot u 6, Trent Aleksander Arnold u 28, Firmino u 31. i 63, Van Dajk u 45 i Fabio Karvaljo u 80.
Agoniju Bornmuta upotpunio je štoper Kris Mefam autogolom u 46. minutu. Zanimljivo da se Mohamed Salah nijednom nije upisao u strelce.
Ovom ubedljivom pobedom igrači Liverpula su izjednačili rekord kada su najubedljivije pobede u pitanju. Pre njih je to uspelo Mančester junajtedu dva puta (1995. protiv Ipsviča i 2021. protiv Sautemptona), kao i Lesteru koji je pre tri godine identičnim rezultatom savladao Sautempton.
Mančester siti je na krilima het-trika sjajnog Erlinga Holanda pobedio Kristal Palas kod kuće sa 4:2, i to posle zaostatka od 0:2 na poluvremenu. Naš Luka Milivojević presedeo je meč na klupi za rezerve gostiju.
Rahim Sterling je bio dvostruki strelac u trijumfu Čelsija nad Lesterom od 2:1. Plavci su od 28. minuta igrali s desetoricom zbog isključenja Galahera, a uprkos tome što su vodili sa 2:0, na kraju su jedva sačuvali trijumf jer je Timoti Kastanj u 86. minutu pogodio prečku.
Na vrhu tabele zajedno sa Mančester sitijem je Brajton koji je minimalnim rezultatom savladao Lids (1:0). Strelac je bio Paskal Gros u 66. minutu. Brentford i Everton podelili su bodove (1:1).
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala