- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

RIA Novosti i Sputnjik odbili snažan hakerski napad iz inostranstva

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaLogo novinske agencije Sputnjik
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Agencije RIA Novosti i Sputnjik odbile su snažan hakerski napad iz inostranstva, saopštili su tehnički stručnjaci medijske grupe „Rusija sevodnja“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Po njegovim rečima, napad traje skoro ceo dan.

„Napad je počeo juče nakon 18.00 časova i izvođen je iz mnogih zemalja, ali među glavnim izvorima su SAD, Velika Britanija, Ukrajina i Tajland. Bilo ih je mnogo i iz Rusije. Verovatno su uspeli da hakuju neki ruski klaud servis“, rekao je predstavnik tehničkih službi medijske grupe.

Kako je dodao, najverovatnije su napad izveli isti hakeri koji su već pokušali da hakuju resurse RIA Novosti i Sputnjika. Radili su otprilike prema istoj šemi, ali su bili bolje pripremljeni.

„Napad nije samo ciljao naše vodeće veb resurse. Glavni cilj hakera je bio da onesposobe celokupnu IT infrastrukturu medijske grupe, njenih spoljašnjih i unutrašnjih servisa i informacionih sistema. Očigledno je da su sve opcije i mogućnosti ciljano i profesionalno razrađivane kako bi se postigao zacrtani rezultat“, rekao je naš sagovornik.

Krajem februara i početkom marta sajtovi RIA Novosti i Sputnjika masovno su bili izloženi hakerskim napadima nakon što je grupa „Anonimus“ objavila sajber rat Rusiji i nakon sankcija koje je Zapad uveo u IT sferi. Međutim, sve pokušaje hakovanja uspešno su sprečili stručnjaci medijske grupe „Rusija sevodnja“.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Ruski hakeri iz grupe „Kilnet“ srušili sajt „Anonimusa“ koji su objavili rat Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala