- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Otvoren 44. Međunarodni moskovski filmski festival

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaRežiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala
Režiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Moskovski međunarodni filmski festival otvoren je večeras u ruskoj prestonici, u moskovskom teatru „Rusija“, prenosi dopisnik Sputnjika.
Ceremoniji otvaranja 44. Međunarodnog moskovskog filmskog festivala prisustvovala je ministarka kulture Rusije Olga Ljubimova koja je zahvalila svim gostima manifestacije koji su došli „bez obzira na sve, na nove termine kao što je 'kultura otkazivanja'“.
„Znamo da je prave filmske smotre nemoguće ukinuti, da je jedini mogući kriterijum kvalitet i stepen talenta onih ljudi koji prave filmove širom sveta. Hvala vam veliko što ste u Moskvi“, rekla je Ljubimova.
Festival je otvorio reditelj Nikita Mihalkov, koji je, ujedno, i predsednik ove manifestacije.
Festival otvara epska akciona drama Antona Megerdičeva „Srce Parme“ o ljubavi mladog ruskog kneza Mihaila i veštice-paganke Tiče, na osnovu romana Alekseja Ivanova.
Međunarodni filmski festival u Moskvi je jedan od najstarijih u vestu, a prvi put je održan 1935. godine. Predsednik žirija je tada bio reditelj Sergej Ejzenštajn.
Od 1959. godine festival je počeo da se održava redovno. Ove godine traje do 2. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala