- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Rusija ne želi da zatvara gas Evropi, ali je ona ušla u tok američke politike

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za polaganje gasovodnih cevi "Fortuna"
Brod za polaganje gasovodnih cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Rusija ne želi da zatvara gas Evropi, decenijama ga isporučuje, ali je Evropa ušla u tok američke politike. Ako Nemačka želi da kupi tečni prirodni gas u Kanadi, iako je to skuplje od gasa iz Rusije, neka kupuje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Mi ništa ne želimo da blokiramo. Mi smo decenijama isporučivali gas u Evropu. Evropa je bila zadovoljna i mi smo bili zadovoljni. To znači da bi odnosi trebalo da budu pragmatični. Međutim, ona je sada ušla u tok američke politike“, rekao je Medvedev u intervjuu francuskoj televiziji LCI.

On je podsetio na predlog SAD koji je nastao dok je Donald Tramp bio američki predsednik da se Evropljani snabdevaju tečnim prirodnim gasom.
„To je veoma skupo i skoro da je nerealno. Međutim, Evropa je sebe dovela do takve pozicije da ozbiljno razmatra tu varijantu. Gas koji se transportuje gasovodom je mnogo jeftiniji, a tečni prirodni gas je veoma skup“, istakao je Medvedev.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je zaključio da je nemački kancelar Olaf Šolc otišao u Kanadu kako bi se dogovorio o isporukama tečnog prirodnog gasa, motivišući tako svoju želju time da je bolje kupiti gas u demokratskoj, bliskoj zemlji nego u Rusiji.
Hag - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
RUSIJA
Hag traži izuzeće od sankcija EU protiv Rusije – zbog gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala