- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kijev: Od 2019. smo se pripremali za rat

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Vlada Ukrajine počela je da se priprema za „veliki rat“ još od kraja 2019. godine, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov za televizijski kanal En-Te-Ej.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Pripremali smo se za rat, priprema je počela posle osmog, devetog decembra 2019. godine, kada predsednik Zelenski nije pristao u Parizu na uslove koje su nam predlagale Rusija, Francuska i Nemačka. Blago rečeno, on je rekao: 'ne, prijatelji, Minska tri neće biti, mi ćemo braniti svoju zemlju'. Sledećeg dana smo shvatili da je veliki rat s Ruskom Federacijom neizbežan“, rekao je Danilov.
Odgovarajući na pitanje voditelja zbog čega ukrajinska vlasta nije objavila tu informaciju ranije, Danilov je odgovorio da vlasti nisu dužne da sve objavljuju.
„Da smo vas upozoravali da će sutra biti rata, da se nisu dešavale određene stvari, danas bi neprijatelj već bio u Varšavi, Talinu, Viljnusu i u drugim gradovima“, rekao je Danilov.
Kompleks mera za ispunjavanje Minskih sporazuma „Minsk 2“ bio je zvanični dokument za rešavanje situacije u Donbasu do početka specijalne vojne operacije Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Američki višecevni raketni sistem Himars - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinske snage granatirale bolnicu u LNR, tri osobe poginule
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala