- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izraelski avioni F-16 bombardovali sirijski naučni centar

© AP Photo / Ariel Schalit,Izraelski F-16
Izraelski F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Izraelski avioni F-16 u četvrtak su bombardovali sirijski naučni centar u oblasti Masjafa, uništene su dve rakete i sedam navođenih avijacionih bombi, saopštio je zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, general-major Oleg Jegorov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Dvadeset petog avgusta, od 19.16 do 19.30 četiri taktička lovca F-16 izraelske avijacije su iz istočnog dela Sredozemnog mora izvele napad sa četiri krstareće rakete i 16 navođenih avijacionih bombi na objekte na teritoriji Sirijskog naučno-istraživačkog centra u gradu Masjaf. Dežurne snage PVO Oružanih snaga Sirijske Arapske Republike iz kompleksa ruske proizvodnje 'pancir S1' i S75 su uništile dve rakete i sedam navođenih avijacionih bombi“, rekao je Jegorov na brifingu.
On je dodao da su u napadu izraelske avijacije oštećena skladišta specijalne opreme Sirijskog naučno-istraživačkog centra.
„U proteka 24 sata u idlibskoj zoni deeskalacije zabeležena su četiri napada s pozicija terorističke organizacije 'Nusra front' (zabranjene u Rusiji). U provinciji Alep zabeležena su tri napada, a u provinciji Latakija jedan“, dodao je Jegorov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala