- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Da li će još biti vrelih dana: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje u septembru

© Sputnik / Lola ĐorđevićFontana na Trgu Nikole Pašića
Fontana na Trgu Nikole Pašića - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Posle nekoliko prijatnijih dana, u Srbiji će sutra ponovo biti prilično toplo, a meteorolog Nedeljko Todorović prognozira da će subota biti najtopliji dan u narednom periodu. Kako je naveo, u septembru se očekuje prijatno toplo vreme, sa temperaturama oko 25 stepeni.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Todorović je napomenuo da ulazimo u pozno leto kada nema velikih vrućina, ali ni hladnoće, kao i da će noći biti svežije i prijatnije za spavanje.
Napominje da ćemo letnju garderobu nositi do kraja septembra.
„Sutra će biti možda najtopliji dan u narednih desetak dana. U Beogradu maksimalna temperatura 33 stepena. U nedelju popodne, uveče sledi uticaj nešto svežijeg vazduha, s verovatnoćom da će biti lokalni pljusak“, kazao je Todorović za RTS.
Kako je dodao, u ponedeljak i utorak očekuje se blagi pad temperature, oko 28 stepeni.
„Prvih dana septembra blagi pad temperature, na maksimalne vrednosti od 25, 26 stepeni. Desiće se da sredinom septembra jedan dan bude i 30 stepeni. Pljuskovi lokalnog karaktera se očekuju, ali ne dugotrajna kiša“, naveo je Todorović.
Govoreći o padavinama u turskim i grčkim letovalištima, Todorović je podsetio da je poznato da na našem području od Preobraženja dolazi do sezonske promene vremena.
Prema njegovim rečima, ove godine nije samo u Srbiji došlo do promene vremena, već i u delu srednje Evrope, čitavoj Grčkoj, kao i u delu Turske.
„Ciklon je prouzrokovao priliv hladnog vazduha, oblake, pljuskove, grmljavinu i nepogode, zadržao se sedam dana u čitavom regionu“, rekao je Todorović.
On je dodao da tek od novembra i decembra mogu da se očekuje veće količine padavina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala