- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mrkela: Teški i atraktivni protivnici – Zvezda želi da prođe grupu!

© Foto : Jutjub / FCRedStarBelgradeMitar Mrkela
Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela poručio je posle žreba za Ligu Evrope, gde će crveno-beli biti u Grupi H sa Monakom, Ferencvarošem i Trabzonom, da je grupa teška, a rivali atraktivni, kao i da šampion Srbije traži prolaz u nokaut fazu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nisu dobro prošli crveno-beli na žrebu u Istanbulu, s obzirom na to da su iz trećeg i četvrtog šešira dobili šampione Mađarske i Turske, dok je Monako ekipa koja bi prema kvalitetu komotno mogla da se nadmeće u Ligi šampiona.
„Grupa je izuzetno jaka, tako to valjda i mora kada je ovo takmičenje u pitanju. Videli ste da ni druge grupe nisu lakše. Želeli smo jake protivnike, želimo da se izmerimo. Mislimo da su protivnici atraktivni za naše navijače. Želimo da prođemo ovu grupu, želimo među 16 najboljih u Ligi Evrope. To smo učinili prošli put. Prolazili smo te grupe i u prošlosti“, rekao je Mrkela.
Na pitanje ko će biti Crvenoj zvezdi glavni konkurent, Mrkela je odgovorio:
„Svi su protivnici jaki, teško je proceniti ko je glavni favorit. Monako dolazi iz jedne jake lige, imaju dobre igrače mogu da igraju u Ligi šampiona. Ferencvaroš je šampion Mađarske, klub u usponu koji pravi dobre rezultate. Prošle godine su igrali Ligu šampiona, Trabzon je šampion Turske, atraktivni su“.
Crvenu zvezdu posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona očekuje prvo duel Superlige sa Javorom, a zatim sledi i večiti derbi. Mitar Mrkela se kratko osvrnuo i na atmosferu koja vlada u Ljutice Bogdana posle neuspeha protiv Makabija iz Haife pred svojim navijčima.
„Svima nam je teško palo što se nismo plasirali u Ligu šampiona. Očekivali smo, želeli smo to svi. Emocije nisu takve kakve smo želeli, ali život ide dalje. Ispunili smo cilj, još jedno evropsko takmičenje po grupama, okrećemo se narednim izazovima, a to je Javor“, zaključio je Mitar Mrkela posle žreba za Ligu Evrope u Istanbulu.
Prvi meč Crvena zvezda igra 8. septembra, a grupna faza se završava već trećeg novembra što je rekordno kratak rok, ali je razlog za to Mundijal u Kataru koji startuje u novembru.
Zvezda Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Paklen žreb za Zvezdu!
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SPORT
Zvezdin dželat i Hrvati izbegli „grupu smrti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala