- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski političar predlaže referendum o prelasku zemlje na predsedničku republiku

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Lider partije „Postoji takav narod“ Slavi Trifonov namerava da organizuje referendum na kojem će stanovništvu biti predloženo da podrži, ili da ne podrži stvaranje predsedničke republike.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Trifonov je naveo da je neophodno uništiti ne samo sistem upravljanja bivšeg premijera Bojka Borisova, nego i ceo aktuelni politički sistem.
„Zbog toga bismo voleli da kažete – vreme je da Bugarska postane predsednička republika ili da ostane parlamentarna. Voleli bismo da vam to pitanje postavimo na nacionalnom referendumu. Odluka treba da bude vaša i kakva god da bude biče ispunjena, mi ćemo biti vaš garant u sledećem parlamentu“, rekao je Trifonov.
U oktobru se u Bugarskoj održavaju vanredni parlamentarni izbori. Partija „Postoji takav narod“ je u prethodnom parlamentu bila na petom mestu po broju mandata i u sastavu vladajuće koalicije. Nesuglasice s koalicionim partnerima i izlazak partije iz koalicije doveli su do izglasavanja nepoverenja vladi, zbog čega je vlada Kirila Petkova podnela ostavku krajem juna.
Zgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SVET
Bugarska ide na vanredne izbore: Parlament nije uspeo da formira vladu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala