- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zemlje BRIKS – mogućnost da Rusija prevaziđe posledice sankcija

© Fotohost-agentstvo brics-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaBRIKS
BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Brazil, Indija, Kina i Južna Afrika otvaraju se za Rusiju i postaju realna prilika da se prevaziđu posledice međunarodnih sankcija, saopštila je predsednica međunarodnog foruma BRIKS Purnima Anand.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Danas je realizovan mehanizam transakcija u rubljama i rupijama i nema potrebe da naše zemlje koriste dolar za međusobna plaćanja. Sličan mehanizam plaćanja u rubljama i juanima danas razrađuje i Kina. Dakle, zemlje BRIKS-a otvaraju se za Rusiju i postaju prilika za vašu zemlju da prevaziđe posledice sankcija“, istakla je Anand.
Kako je dodala, u poslednjih 40 godina uvoz i izvoz između Indije i Rusije porastao je pet puta.
„Kada je počela specijalna operacija u Ukrajini, naravno, na Indiju je vršen pritisak kako bi prestala da uvozi rusku naftu. Međutim, Ministarstvo spoljnih poslova moralo je da se odupre tom pritisku. Ruskoj strani je garantovano da isporuke neće biti prekinute i da režim sankcija ni na koji način neće uticati na međusobne odnose naših zemalja“, dodala je Anand.
Takođe je precizirala da Nju Delhi sebe smatra neutralnom stranom i, uprkos međunarodnim sankcijama koje su uvedene protiv Moskve, nastavlja plodotvornu saradnju u svim sferama gde je to neophodno.
Valamski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
RUSIJA
Ruska crkva poziva ODKB, ŠOS i BRIKS da zaštite porodicu i tradicionalne vrednosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala