- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski poslanik: Kijevski režim prešao sve crvene linije

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki
Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Kijevski režim je prešao sve moguće crvene linije, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, Kijev provocira još jednu nuklearnu katastrofu.
„U suštini, svakodnevno se dešava provokacija još jedne nuklearne katastrofe“, dodao je on.
Slucki je precizirao da će adresati u petak dobiti saopštenje Saveta Državne dume, a od danas su počeli kontakti sa kolegama iz svetskih parlamenata, međunarodnih parlamentarnih organizacija, poznatim stručnjacima u politici, pre svega na evropskom kontinentu.
Ranije je izvor Sputnjika saopštio da će izjava Saveta Državne dume u vezi sa situacijom u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani biti poslata, osim Ujedinjenim nacijama i Međunarodnoj agenciji za nuklearnu energiju (IAEA), Parlamentarnoj skupštini OKDB, Generalnoj skupštini UN, Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje i nacionalnim parlamentima.

O rusko-ukrajinskim pregovorima

Slucki je dodao da, ukoliko Ukrajina izjavi spremnost za pregovarački proces, doći će do diskusija i reakcija.
„Ako ukrajinska strana izjavi da je spremna za pregovore na bilo kom nivou, u bilo kom formatu, onda ćemo to razmatrati i na to reagovati“, zaključio je Slucki.
Slucki smatra da Zelenski nije raspoložen za pregovore.
„Vidimo da Zelenski danas nije raspoložen ni za sastanke ni za pregovore... Iskreno, teško je zamisliti da sa čovekom u takvom stanju i nakon tih izjava o uništenju svih Rusa, o tome da je sada samo rat i drugo... Teško mi je da shvatim kako sa njim može da se pregovara“, rekao je Slucki.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
U Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda pregovora, tokom koje je ruska strana dobila pisane predloge ukrajinske strane, uključujući odbijanje članstva u vojnim savezima, kao i ideju da se Krim vrati vojnim putem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala