- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Priznali da su ukrali lični dnevnik Bajdenove ćerke

© AP Photo / Manuel Balce CenetaAmerički predsednik Džozef Bajden sa ćerkom Ešli
Američki predsednik Džozef Bajden sa ćerkom Ešli - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Dva stanovnika Floride priznala su krivicu za krađu ličnog dnevnika i još nekih predmeta koji su pripadali ćerki predsednika SAD Džozefa Bajdena Ešli, saopštilo je američko ministarstvo pravde.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ejmi Heris (40) iz Palm Biča i Džonatan Kurlander (58) iz mesta Jupiter na Floridi izjasnili su se krivima po optužbi za zaveru sa ciljem da se izvrši međudržavni transport ukradene imovine, za koju je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.
„Prodali su njenu imovinu jednoj organizaciji u Njujorku za 40.000 dolara i čak su se vratili po još kada je od njih to zatraženo. Heris i Kurlander su hteli da profitiraju od krađe imovine druge osobe, zbog čega se terete za federalno krivično delo“, dodaje ministarstvo pravde.
Ešli Bajden se iseljavala iz kuće prijatelja u Delrej Biču na Floridi u proleće 2020. godine, gde je ostavila dnevnik, poreska dokumenta, digitalni uređaj sa porodičnim slikama, mobilni telefon i još neke predmete, saopštilo je tužilaštvo.
Tužilaštvo dodaje da se okrivljena Heris potom uselila u prostoriju u kojoj je živela Ešli, ukrala predmete, stupila u kontakt sa Kurlanderom, koji je potom organizovao transport i prodaju predmeta u Njujorku organizaciji koja sebe smatra novinarskom, preneo je Tanjug.
Agent FBI - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SVET
Velika akcija FBI: Bajdenovoj ćerki ukradeni poverljivi zapisi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala