Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novosti: Božović ne može da bude proteran iz Crne Gore

© Foto : Ustupljeno SputnjikuVladimir Božović
Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Uprava policije Crne Gore odgovorili su predsedniku države Milu Đukanoviću i ministru vanjskih poslova u tehničkom mandatu Ranku Krivokapiću da ne postoje nikakvi zakonski uslovi ili razlozi da se ambasador Srbije Vladimir Božović protera ili da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, saznaju Novosti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako ambasador Božović ima svoje roditelje i imovinu u Crnoj Gori može ih posetiti ili obići kada god to poželi, navode Novosti.
Božović je potvrdio za taj portal da se nalazi u Crnoj Gori.
„Crnu Goru volim i poštujem i nikada ništa nisam uradio niti ću uraditi protiv nje. Državu Srbiju čiji sam ambasador volim, cenim i činim i činiću sve za nju i njene građane što je u mojoj moći. Nadam da se da je u Crnoj Gori prošlo vreme pasjih grobalja, progona i proterivanja političkih protivnika. I dva brata u istoj porodici koji žive u dve kuće različito misle ili postupaju ali to ne može promeniti istinu da su braća. Tako i države Srbija i Crna Gora imaju svoje različite poglede na neke stvari ali puno više imaju stvari koji ih vezuju i čine najbližim članicama UN u svetskoj porodici naroda kojoj pripadamo. Zato verujem u istinsko bratstvo i prijateljstvo Crne Gore i Srbije a mojim progoniteljima opraštam i molim se Gospodu i svetim Savi, Vasiliju, Petru, Jovanu Vladimiru koji nas spajaju da im pomogne i vrati na put istine, pravde i ljubavi među nama“, kazao je Božović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala