- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ekskluzivno: Ruski patrijarh neće da se sastane sa papom Franjom

© Press-služba Patriarha Moskovskogo i vseя Rusi / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril neće imati sastanak sa papom Franjom, pošto ove godine neće učestvovati na Kongresu poglavara svetskih i tradicionalnih religija u Kazahstanu, saopštio je Sputnjiku šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Volkolomski Antonije.

"Ove godine će pravoslavnu crkvu predstavljati zvanična delegacija. Sam patrijarh neće učestvovati u njenom radu. Samim tim, nije planiran njegov sastanak sa papom Franjom u Kazahstanu", saopštio je mitropolit Antonije.

VII Kongres poglavara svetskih i tradicionalnih religija biće održan 14-15. septembra u Kazahstanu. Očekivalo se da će na njegovim marginama biti održan drugi sastanak u istoriji predstavnika dve crkve. U RPC, istakao je mitropolit Antonije, smatraju da sastanak Kirila i Franje ne može biti održan u okviru događaja u Kazahstanu. Oni smatraju da on treba bude poseban događaj.
Predstavnik Moskovske patrijaršije je podsetio da su pripreme za takav sastanak do nedavno bile u toku, ali je Vatikan prošlog proleća jednostrano prekinuo rad na tom. Istovremeno, Vatikan nije ponudio druge opcije za održavanje sastanka crkvenih poglavara.
"Od Vatikana zvanično nismo dobili nikakve predloge u vezi sa mogućim organizovanjem sastanka u neko drugo vreme ili na drugom mestu“, zaključio je Antonije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala