- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Državna duma Rusije: Dalje naoružavanje Ukrajine stvara rizik od nuklearne katastrofe

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Savet Državne dume Rusije pozvao je Ujedinjene nacije i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da zatraže od Kijeva da pod hitno prekine da granatira teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Savet Državne dume poziva Ujedinjene nacije i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da od ukrajinskih vlasti zatraže da pod hitno prekinu granatiranje Zaporoške nuklearne elektrane“, navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Državne dume Rusije.
Savet je, takođe, potvrdio da je Rusija spremna da učini sve što je neophodno za organizovanje međunarodne misije Međunarodne agencije za atomsku energiju u Zaporoškoj nuklearki, kako bi njeni stručnjaci mogli na licu mesta da se uvere u opasnost od stalnih ukrajinskih napada na atomsku centralu.
U saopštenju je, takođe, zatraženo da se prekine isporuka naoružanja Ukrajini, jer se stvara rizik od izbijanja nuklearne katastrofe.
Savet Državne dume se obratio i građanima Ukrajine s molbom da osveste posledice politike Kijeva.
„Obraćamo se građanima Ukrajine s molbom da osveste strašne posledice zločinačke i provokacione politike kijevskog režima“, navedeno je u saopštenju.
Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodara. To je po kapacitetu i broju blokova najveća nuklearka u Evropi. Od marta je pod zaštitom ruske vojske. Ukrajinske snage neprestano granatiraju Energodar, okolna sela i teritoriju koja pripada Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala